Învață Germana cu Marina: 0723 337 559, cursuri@germanacumarina.ro

Curs de limba germana online
Cursuri de Germana online

Invata Germana cu Marina

Limbajul medical în limba germană

Limba germană medicală nu este atât de dificilă, atunci când există motivație.

Cu ajutorul tehnologiei, medicii, asistenții medicali și cadrele medicale de orice natură pot profita de oportunitatea unui curs de germană online, specializat pe  domeniul medical, care îi va ajuta să facă față cu brio provocărilor apărute la locul de muncă. Personalul medical va fi întâmpinat la cursuri de un profesor cald și empatic, care va răspunde cu răbdare tuturor întrebărilor și va explica pe înțelesul tuturor cursanților. 

cursuri limba germana online

De ce este nevoie de un astfel de curs?

Un curs de germană pentru personal medical, asistenți medicali, studenti medicina, medici  oferă oportunitatea de a învăța vocabularul  german medical specific, structurile de comunicare adecvate și normele etice din domeniul medical german.

Acest lucru facilitează interacțiunile eficiente între profesioniștii din domeniul medical și pacienții vorbitori de limba germană, asigurând o comunicare corectă și o îngrijire adecvată a pacienților.

Cui i se adresează acest curs?

  Cursul specializat „𝑳𝒊𝒎𝒃𝒂𝒋𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒅𝒊𝒄𝒂𝒍 𝒊̂𝒏 𝒍𝒊𝒎𝒃𝒂 𝒈𝒆𝒓𝒎𝒂𝒏𝒂̆” se adresează specialiștilor în domeniul sănătății (medici, medici rezidenti, studenți la medicină, farmaciști, asistenti medicali, brancardieri, dar și personalului auxiliar).

Programa este special concepută pentru a veni în ajutorul persoanelor care își doresc să profeseze în domeniul medical, în spațiul DACH (Deutschland, Österreich, Schweiz). 

Ce este examenul "Fachsprachprüfung"?

"Fachsprachprüfung" este un tip specific de examen de limbaj specializat în domeniul medical, care are ca scop evaluarea competențelor lingvistice ale unui vorbitor non-nativ de limbă germană în utilizarea limbajului medical.

Acest examen este conceput pentru a asigura că profesioniștii din domeniul medical care doresc să lucreze în Germania pot comunica eficient și corect cu pacienții, colegii și personalul medical. Este important ca cei care se pregătesc pentru această examinare să aibă o pregătire adecvată în limba germană și să studieze în mod specific terminologia și competențele necesare în domeniul medical german.
Acest examen este necesar pentru a obține licența medicală sau pentru a lucra ca profesionist medical în Germania.

Abonamente flexibile pentru orice buget

Limbajul medical în limba germană

2 ședințe / săptămână
500
lei/lună
  • Ședințe înregistrate
  • Feedback personalizat
  • Participare activă, cu accent pe conversație
Popular

Ce se studiază?

Comunicarea este factorul-cheie în relația medic-pacient și în stabilirea unei relații de încredere, care să faciliteze actul medical. 

De aceea, la cursul „𝑳𝒊𝒎𝒃𝒂𝒋𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒅𝒊𝒄𝒂𝒍 𝒊̂𝒏 𝒍𝒊𝒎𝒃𝒂 𝒈𝒆𝒓𝒎𝒂𝒏𝒂̆” învățăm să:

– facem anamneza;

– discutăm și interpretăm analize medicale;

– înțelegem și redactăm documente medicale;

– înțelegem, discutăm și explicăm un diagnostic;

– prezentăm situații medicale și ținem discursuri pe teme medicale;

– utilizăm corect terminologia și expresiile idiomatice din domeniul medical;

– abordăm situațiile din viața reală, care pot fi întâlnite în activitățile medicale;

– simulăm relația medic-pacient prin exerciții, dialoguri și jocuri de rol interactive;

– denumim părțile corpului, organele și tot ceea ce ține de anatomia și fiziologia omului;

 

Veți beneficia de cursuri de germana medicală interactive, care oferă o varietate de teme spre studiu, exerciții și scenarii realiste, pentru a consolida învățarea.

Specialiștii din domeniul medical sunt invitați să exploreze și să se familiarizeze cu terminologia specifică în limba germană. 
Cursurile noastre interactive de germana medicală sunt special concepute pentru cadrele medicale care doresc să își îmbunătățească competențele lingvistice în germană, în contextul medical.
Prin intermediul acestor cursuri, participanții vor avea oportunitatea să învețe și să exerseze vocabularul medical esențial, expresiile și frazele folosite în comunicarea cu pacienții și colegii, precum și să înțeleagă conceptele medicale în limba germană.

Se insistă pe înțelegerea terminologiei de specialitate în limba germană și pe aplicarea cunoștințelor în contexte practice și interactive.

cursuri limba germana

Comunicarea medic-medic

cursuri limba germana

Comunicarea medic-pacient

cursuri limba germana

Comunicarea medic-aparținător

Conținutul cursurilor de germană medicală

Fii pregătit pentru acces

Nivelul A2- curs adresat îngrijitorilor de seniori

Nivel: A2

Tip: online

Durată: 3 luni

Frecvență: 2 ședințe/săptămână

Manual: Menschen im Beruf, Pflege, editura Hueber

Condiții de participare: nivelul A2 încheiat la limba germană conversațională

 

Primul nivel al limbii germane medicale oferă informații generale despre cele mai întâlnite afecțiuni, organigrama unui spital, activitățile într-un azil, diversitatea meseriilor din domeniul îngrijirii, precum și detalii despre organele interne și părțile corpului.

Acest nivel servește drept introducere în limbajul medical german și este ideal pentru cei care nu au avut anterior contact cu terminologia medicală în germană.

Îngrijitorii de seniori vor găsi la acest nivel resurse valoroase, fiind extrem de util  domeniului lor de activitate.

Totuși, pentru asistenții medicali și medici, acesta reprezintă doar fundamentul necesar pentru aprofundarea cunoștințelor la nivelurile următoare.

Ce noțiuni se studiază la acest curs?

Fii pregătit pentru progres

Nivelul B1 - curs adresat asistenților medicali

Nivel: B1

Tip: online

Durată: 3 luni

Frecvență: 2 ședințe/săptămână

Manual: Menschen im Beruf, Pflege, editura Hueber

Condiții de participare: nivelul B1 încheiat la limba germană conversațională

Al doilea nivel al limbii germane medicale prezintă informații detaliate despre diverse afecțiuni, sarcinile și responsabilitățile în cadrul unui spital, gestionarea diferitelor tipuri de pacienți, modalități de tratament, anatomia și fiziologia organelor interne, terapii moderne și măsuri de profilaxie.

Acest nivel reprezintă o alegere excelentă pentru asistenții medicali și medicii care doresc să își continue formarea profesională în domeniul medical din spațiul germanic.

Ce noțiuni se studiază la acest curs?

Fii pregătit pentru succes

Nivelul B2-C1

Nivel: B2-C1

Tip: online

Durata: 4 luni

Frecventa: 2 ședințe/săptămână

Manual Menschen im Beruf, Medizin, editura Hueber

Condiții de participare: nivelul B2 încheiat la limba germană conversațională

 

Cursurile noastre de limba germană medicală de nivel B2-C1 sunt dedicate atât asistenților medicali care își doresc să se perfecționeze, dar mai ales medicilor. Pentru cei din urmă, ele sunt concepute să ofere o pregătire completă și intensivă pentru examenul FSP (Fachsprachprüfung) în vederea obținerii aprobării de a lucra în Germania. Aceste cursuri sunt adaptate specific nevoilor medicale și lingvistice ale cursanților, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile de comunicare și terminologia medicală necesare pentru a lucra într-un mediu medical germanofon.

Oferim o experiență de învățare riguroasă și personalizată, care îi pregătește pe cursanți pentru a face față cu succes cerințelor complexe ale sistemului medical germanofon și pentru a-și desfășura activitatea profesională în mod eficient și încrezător.

Ce noțiuni se studiază la acest curs?

Limbajul medical in limba germana

Finalul nivelului B2-C1 al cursurilor germană medicală

3 ședințe gratuite – pregătire examen FSP

Ședința 1 – Proba 1 examen – Anamneza (discuție medic-pacient)

Ședința 2 – Proba 2 examen – Întocmire documente medicale (scrisoare medicala, fisa pacientului, completare rețetă, etc.)

Ședința 3 -Proba 3 examen – Consiliu (discuția medic-medic)

De ce să alegi Germana cu Marina?

Participarea activă a tuturor cursanților

Lecțiile noastre de limba germană medicală sunt interactive și implică participarea fiecărui cursant. 

Diversitatea exercițiilor

În cadrul fiecărui curs se lucrează atât partea de citire, traducere și înțelegere a textului medical, cât și partea de ascultare a materialelor audio specifice domeniului și dialogul practic.

Alături până la capăt

 La finalizarea cursului oferim și pregătire pentru examenul 𝑭𝑺𝑷 (𝑭𝒂𝒄𝒉𝒔𝒑𝒓𝒂𝒄𝒉𝒑𝒓𝒖̈𝒇𝒖𝒏𝒈), examen de terminologie medicală, necesar la angajarea în cadrul instituțiilor medicale.

🩺 Boli și afecțiuni – învață vocabularul și expresiile specifice pentru a comunica eficient cu pacienții și colegii din domeniul medical.

🧠 Anatomie și fiziologie – explorează terminologia medicală pentru a înțelege mai bine structura și funcționarea corpului uman.

💉 Proceduri și intervenții medicale – familiarizează-te cu termenii și expresiile folosite în timpul procedurilor medicale și intervențiilor chirurgicale.

🔬 Diagnostic și investigații – înțelege procedurile și tehnicile utilizate în diagnosticarea diverselor afecțiuni medicale.

📚 Cu noi, vei avea acces la materiale de învățare de înaltă calitate și la profesori cu experiență, care te vor ghida pas cu pas.

Ore de cursuri
0 +
Cursanti
0 +
Experienţă
0 +
Proiecte
0 +

Invata Germana cu Marina

Cursuri de germana pentru copii si adulti

Nu amână decizia de a investi în dezvoltarea ta.

Înscrie-te acum la cursurile noastre și descoperă o lume de oportunități și cunoștințe!

Telefon:

+40 723 337 559

Formular de inscriere

E-mail

cursuri@germanacumarina.ro

cursuri limba germana online

Suna acum sau trimite un mail  si alege unul din abonamentele noastre de limba germana

 

cursuri germana online

Invata Germana

ABONEAZĂ-TE si descoepra limba germana impreuna cu Marina

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Derulează în sus