Învață Germana cu Marina: 0723 337 559, cursuri@germanacumarina.ro

Curs limba germana B1.2
Inflamațiile în termenii medicali germani: sufixul "-itis"
Picture of by Marina

by Marina

iunie 23, 2024

Inflamația reprezintă una dintre cele mai comune reacții ale organismului la diverse agresiuni, fie ele infecții, traume sau alte tipuri de iritații. În terminologia medicală, sufixul “-itis” este utilizat pentru a denumi inflamația unui organ sau a unui țesut specific. Cunoașterea acestor termeni este esențială pentru profesioniștii din domeniul medical, mai ales atunci când interacționează cu pacienți germanofoni, unde terminologia medicală joacă un rol crucial. Acest articol își propune să exploreze în detaliu sufixul “-itis”, să explice procesele inflamatorii și să ofere exemple de afecțiuni comune, împreună cu traducerea lor în limba română.

Inflamațiile în termenii medicali germani:
sufixul "-itis"

Înțelegerea corectă a terminologiei medicale este vitală pentru diagnosticarea și tratamentul adecvat al pacienților. Sufixul “-itis” provine din limba greacă și indică inflamația. Acesta este folosit pentru a descrie inflamațiile în diferite organe și țesuturi, de la piele la articulații și organe interne. Acești termeni sunt fundamentali în practica medicală, iar familiarizarea cu ei este esențială pentru toți cei implicați în îngrijirea pacienților, inclusiv pentru cei care învață limba germană medicală.

Limbajul medical in limba germana

Exemple de boli cu sufixul "-itis"

 • Appendizitis (apendicita)

  • Inflamația apendicelui, care poate cauza dureri abdominale severe și necesită adesea intervenție chirurgicală de urgență.
 • Bronchitis (bronșita)

  • Inflamația bronhiilor, de obicei cauzată de infecții virale sau bacteriene, manifestându-se prin tuse, dificultăți de respirație și producție de mucus.
 • Gastritis (gastrita)

  • Inflamația mucoasei stomacului, care poate fi cauzată de infecții, medicamente, alcool sau stres, manifestându-se prin dureri abdominale, greață și senzație de arsură.
 • Hepatitis (hepatita)

  • Inflamația ficatului, care poate fi cauzată de infecții virale, alcool, toxine sau boli autoimune, și poate varia de la forme acute la cronice.
 • Dermatitis (dermatita)

  • Inflamația pielii, declanșată de alergii, iritații sau infecții, manifestându-se prin roșeață, umflături, mâncărime și, uneori, vezicule.
Investește în viitorul tău

Cursuri de limba germană medicală

Te invităm să participi la cursurile noastre de germană medicală, special concepute pentru profesioniștii din domeniul sănătății care doresc să își îmbunătățească abilitățile lingvistice și să comunice eficient cu pacienții germanofoni. Într-o atmosferă de învățare interactivă și susținută de experți în domeniu, vei avea oportunitatea de a-ți dezvolta competențele lingvistice necesare pentru a excela în mediul medical.

Terminologia medicală specifică

Vei învăța vocabularul medical esențial, incluzând termeni și expresii folosite frecvent în diagnosticare, tratamente, interacțiunea cu colegii și comunicarea cu pacienții.

Abilități de comunicare clinică

Te vei familiariza cu fraze și formulări specifice pentru interacțiunile cu pacienții, cum ar fi anamneza, explicarea procedurilor și oferirea de consiliere și suport.

Documentare și raportare

Vei învăța cum să redactezi corect documente medicale, rapoarte și notițe clinice, asigurându-te că toate informațiile sunt precise și conforme cu standardele profesionale.

 • Arthritis (artrita)

  • Inflamația articulațiilor, care poate fi cauzată de diverse afecțiuni, inclusiv osteoartrită, artrită reumatoidă sau infecții, caracterizată prin durere, rigiditate și umflături.
 • Konjunctivitis (conjunctivita)

  • Inflamația conjunctivei, membrana care acoperă partea anterioară a ochiului și pleoapele interne, manifestându-se prin roșeață, mâncărime și secreții oculare.
 • Pankreatitis (pancreatita)

  • Inflamația pancreasului, care poate fi acută sau cronică, cauzată de alcoolism, calculi biliari sau alte afecțiuni, manifestându-se prin dureri abdominale severe și probleme digestive.
 • Tonsillitis (tonsilita/amigdalita)

  • Inflamația amigdalelor, cauzată de infecții bacteriene sau virale, manifestându-se prin dureri în gât, febră și dificultăți la înghițire.
 • Sinusitis (sinuzita)

  • Inflamația sinusurilor paranazale, de obicei cauzată de infecții virale, bacteriene sau alergii, manifestându-se prin dureri faciale, congestie nazală și secreții nazale.
Pentru a rămâne la curent cu articole interesante despre limba și cultura germană, abonează-te la newsletter-ul nostru!
Descoperă resurse valoroase, lecții interactive și informații captivante direct în căsuța ta de e-mail.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Sufixul “-itis” este un indicator clar al proceselor inflamatorii și este folosit pe scară largă în terminologia medicală pentru a desemna aceste afecțiuni. Cunoașterea și înțelegerea acestor termeni sunt esențiale pentru toți profesioniștii din domeniul sănătății, mai ales pentru cei care lucrează într-un mediu germanofon. Prin aprofundarea acestor cunoștințe, putem asigura o comunicare mai bună și o îngrijire medicală de calitate superioară pentru pacienții noștri.

Acum, că ați învățat despre semnificația sufixului “-itis” în limba germană, vă invităm să explorați și alte lecții și articole pe blogul nostru pentru a continua să vă îmbunătățiți cunoștințele de limba germană!

Share the Post:
Germana cu Marina - București
Pentru a rămâne la curent cu articole interesante despre limba și cultura germană, abonează-te la newsletter-ul nostru!
Descoperă resurse valoroase, lecții interactive și informații captivante direct în căsuța ta de e-mail.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Derulează în sus