Învață Germana cu Marina: 0723 337 559, cursuri@germanacumarina.ro

Cursuri de Germana online

Invata Germana cu Marina

Cursuri germana elevi

Evaluare gratuita

Grupe pe nivel de competenta

Materiale adaptate varstei

Online

 

Cursuri germana Adulti

Evaluare gratuita

Grupe pe nivel de competenta

Materiale adaptate varstei

Online

Cursuri germana cadre medicale

Evaluare gratuita

Grupe pe nivel de competenta

Materiale adaptate varstei

Online

Cursuri germana integrare elevi

Evaluare gratuita

Grupe pe nivel de competenta

Materiale adaptate varstei

Online

Meditatii limba germana elevi si studenti

Evaluare gratuita

Grupe pe nivel de competenta

Materiale adaptate varstei

Online

 1. Un cuvânt de 79 de litere

Germana este renumită pentru cuvintele sale excesiv de lungi, cel mai lung cuvânt fiind format din 79 de litere! Donaudampfschiffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft înseamnă „asociație de funcționari subordonați conducerii sediului central al serviciilor electrice ale vapoarelor cu aburi de pe Dunăre” (numele unui club antebelic din Viena). Trebuie remarcat faptul că acest cuvânt nu este cu adevărat util; este mai mult o încercare de a prelungi cuvântul Donaudampfschifffahrtsgesellschaftskapitän care înseamnă „căpitan de companie de vapoare pe Dunăre”. Conform reformei ortografice din 1996, cuvântul trebuie scris cu trei consoane ‘f’ („-schifffahrt-„) consecutive, ajungând astfel la o lungime de 80 de litere.

2. 130 de milioane de persoane vorbesc germana ca limbă maternă sau ca a doua limbă

Aproximativ 130 de milioane de oameni vorbesc germana ca limbă maternă sau ca a doua limbă. Germana este cea mai vorbită limbă maternă din UE și este limbă oficială în 7 țări.

3. Cuvintele germane au trei genuri

În multe limbi romanice, substantivele sunt fie masculine, fie feminine, ceea ce a cauzat istoric dureri de cap pentru unii cursanți de limbi străine. Germana este și mai complicată, deoarece are un al treilea gen cunoscut ca neutru pentru cuvinte care nu sunt nici masculine, nici feminine.

    Der Vater = tatăl

   Die Mutter = mama

  Das Kind = copilul

Fapt amuzant: das Mädchen = fata este neutră, nu feminin!

4. Timpul este contorizat în raport cu ora următoare

În germană, dacă cineva vă spune  că este halb drei („trei jumătate”), ați putea presupune că este 3:30. Cu toate acestea, acest lucru este greșit, deoarece în germană raportați timpul numărând minutele până la ora următoare, deci „jumătate trei” înseamnă că este o jumătate de oră până la trei: cu alte cuvinte, este 2:30.

5. Engleza și germana împărtășesc 60% din vocabularul lor

Datorită relației lor strânse, germana și engleza împărtășesc mai mult de jumătate din vocabularul lor! În comparație, engleza și franceza împărtășesc doar 27% din vocabularul lor.

6. Biblia Gutenberg

Biblia Gutenberg a fost prima carte tipărită vreodată cu caractere mobile și a fost scrisă în limba germană de Johannes Gutenberg în 1454.

7. Cuvinte care există numai în limba germană

Unele cuvinte germane nu au echivalent în alte limbi. De exemplu, „fremdschämen” se referă la rușinea simțită în numele altei persoane. Iar „Fernweh” (având microbul călătoriei, pofta de aventură) este opusul lui „Heimweh (dor de casă).

8. Toate substantivele sunt scrise cu majuscule

În limba engleză, numai substantivele proprii, cum ar fi numele oamenilor și numele țărilor și orașelor, sunt scrise cu majuscule. În germană, fiecare substantiv este scris cu majusculă.

9. Limba Germana are o scriere unică

Alfabetul german conține o consoană suplimentară, ß, numită „Eszett” reprezentând dublul S. ß este unic printre consoanele germane prin faptul că nu se găsește niciodată la începutul unui cuvânt și nu este întotdeauna interschimbabil cu SS, de exemplu, cuvântul german masse și maße înseamnă două cuvinte diferite (greutate și dimensiune).

10. Unii vorbitori de germană au probleme în a se înțelege unul pe celălalt

Germana standard „de manual” este ceea ce ați auzi vorbindu-se în zona central-nordică a Germaniei, cum ar fi Hamburg. Aici vorbesc limba care urmează cel mai îndeaproape regulile gramaticale și de pronunție predate în școli și în majoritatea cursurilor internaționale de germană. Dar acesta nu este dialectul pe care îl folosesc toți vorbitorii de germană, iar unii dintre ei pot avea chiar dificultăți în a se înțelege unul pe celălalt. Pentru mulți vorbitori de germană, dialectul cel mai greu de înțeles din punct de vedere al pronunției este în Bavaria. S-a spus că atunci când filmele bavareze sunt prezentate în nord sau în alte țări vorbitoare de limbă germană, acestea sunt adesea prezentate cu subtitrare!

Germania este formată din 16 landuri federale. Uneori dialectele sunt atât de diferite, încât anumite landuri nu se înțeleg unele pe altele. Germana austriacă este diferită de germana germană. Există mai mult de 50 de tipuri de dialecte, dar după anumite aproximări, numărul dialectelor germane este de peste 250.

11. Limba germana in USA?

Legenda spune, că germana era pe punctul de a deveni limba oficială al Statelor Unite. La sfârșitul revoluției din 1783 membrii congresului au încercat să rupă toate legăturile cu Anglia. Totuși limba engleză câștigase votul de noua limbă oficială cu o marjă de un vot. Dacă e adevărat sau nu, decideți dvs.

12. Iubirea in limba germana

Iubirea este minunată. Uneori emoțiile copleșesc, astfel încât nu îți găsești cuvintele potrivite, să îți descrii sentimentele. Mai mult de 90% dintre germani își numesc aleșii „mein Schatz/comoara mea“. Printre preferințe se află și: «Meine Liebe/iubirea mea» und «Meine Seele/sufletul meu».

 

Descopera Germana cu Marina
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Germana cu Marina

Cursuri de limba germană conversaţională pentru adulţi

Arta conversaţiei şi strategii de comunicare

Germana cu Marina

Curs de limba germană pentru integrare copii şi adolescenţi

Integrarea la şcolile din Germania / Austria / Elveţia şi în societate.

Cursuri pentru copii... Cursuri pentru adulți... Cursuri pentru medici și asistente... Cursuri pentru persoanele care îngrijesc seniori..

Germana cu Marina

Cursuri de limba germană pentru cadrele medicale

Adresat medicilor şi asistenţilor medicali

limba germana asistenti seniori

Cursuri de limba germană asistenti seniori

Adresat persoanelor care îngrijesc seniori

Cursuri online de limba germană pentru adulţi

Cursuri online de limba germană pentru adulţi

Integrarea la locul de muncă şi în societate

Invata Germana cu Marina

Cursuri de germana pentru copii si adulti

Nu amână decizia de a investi în dezvoltarea ta.

Înscrie-te acum la cursurile noastre și descoperă o lume de oportunități și cunoștințe!

Telefon:

+40 723 337 559

Formular de inscriere

E-mail

cursuri@germanacumarina.ro

Suna acum sau trimite un mail  si alege unul din abonamentele noastre de limba germana

 

cursuri germana online

Invata Germana

ABONEAZĂ-TE si descoepra limba germana impreuna cu Marina

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Derulează în sus